Vocalia de Conservació

L’espeleologia, és una ciència que necessita d’uns mitjans tècnics, humans i esportius, per a arribar al seu estudi, sense ells probablement no s’hauria avançat tant.

 

La vocalia de conservació de cavitats, barrancs i gorgas té com a fins principals:

 

La divulgació i sensibilització del Medi natural on es troben les cavitats, avencs, barrancs i canons de la Comunitat Valenciana.

Fomentar la col·laboració a conservar, recuperar i mantindre els Medis naturals en els hàbitats cavernaris i subterranis.

Estimular el respecte cívic en tota pràctica esportiva com a científica del col·lectiu espeleològic.

Tot això té com a objectiu principal difondre, des d’aquesta vocalia, i a través de la nostra Federació, la importància que té l’estar ben informat sobre el món subterrani, barrancs i gorgas, pel fràgil que és, i que inconscientment, a vegades no es valora.

 

Per això volem implicar el col·lectiu al fet que participe en els estudis científics, on hi ha molta faena i sensibilitzar a tots de la importància dels diferents temes que estan interrelacionats amb la conservació del mitjà en el qual ens desemboliquem.

Des de la Vocalia de Conservació de la Federació Valenciana d’Espeleologia pretenem crear una base de dades amb l’estat de conservació de les cavitats i barrancs, així com de la fauna i flora que hi viuen.

En primer lloc, volem començar recopilant informació sobre les cavitats i barrancs en pitjor estat, els quals presenten colònies de ratpenats, amb la finalitat de prioritzar accions futures de recuperació i conservació de les mateixes.

Per això us demanem que feu un exercici de memòria i contribuïu aportant la informació que recordeu de la vostres sortides t, mitjançant la realització de el següent qüestionari.
Moltes Gràcies!

1- Coneixes alguna cavitat o barranc que mostren símptomes de degradació? Entenem “degradació” com a la presència de restes d’escombraries, actes vandàlics, accés tallat, etc. Per favor, en cas afirmatiu, ens pots dir quina és la seva localització i l’estat del barranc o cavitat?

FORMULARI CAVITAT/BARRANC

2- Coneixes alguna cavitat, tan natural com artificial, que presente una colònia de ratpenats? En cas afirmatiu, per favor, ens pots indicar: Quina cavitat és? ¿Quina és, aproximadament, la quantitat de ratpenats i data de l’avistament?

FORMULARI RATPENATS

Gràcies per la vostra col·laboració.

Una salutació,

Vocal de Conservació de la Federació Valenciana d’Espeleologia.

Informes de Cavidades