Escola Valenciana Espeleologia E.V.E

L’Escola Valenciana d’Espeleologia i Barrancs és de vital importància per al col·lectiu. A través d’ella es transmeten els  coneixements tècnics i cie tífics impartint cursos especialitzats en les diferents àrees.

Està formada per docents, formadors d’àrees ientífiques ( biòlegs, geòlegs, topògrafs, etc..) i compta amb col·laboradors en àrees específiques.

Estem actualitzant els  temaris i reciclant als docents, així com programant els cursos que s’impartiran enguany. Aquests tenen com a objectiu tecnificar i conscienciar al major nombre de persones d’aquest col·lectiu.

Enguany es realitzaran si el covid ho permet, cursos de tecnificació i coneixements científics: geologia, biologia, topografia, primers auxilis, perfeccionaments tant d’espeleologia com de barrancs, acte socors,
fotografia, escalada subterrània moviments d’aigua, tècniques de fortuna i ancoratges.

Per a realitzar tots aquests cursos de manera segura hem de renovar el material de l’escola tant el material tècnic com el material didàctic.

Un altre dels projectes d’enguany és col·laborar amb els grups de la Comunitat Valenciana a l’hora d’impartir curs d’iniciació oferint-los una bossa de docents per a aquests cursos.

I realitzar activitats amb la col·laboració de les altres vocalies de la federació.

 

Francisco José Boix Cuñat
Responsable de l’Escola Valenciana d’Epeleología